Pred dvema tednoma sem bila v New Yorku na IIN konferenci, kjer sem se izobraževala o najnovejših smernicah na področju wellnessa, zdravja, dobrega počutja, prehrane itd.
Prav tako sem spoznavala dobrobiti integrativne medicine, se učila o ženskem zdravju in hormonih, pridobivala izkušnje v spoznavanju novih prijateljev enkrat, ko si že odrasel ipd.

Ampak danes ne želim pisati o tem. O tej izkušnji bom pisala ob kakšni drugi priložnosti 🙂

Danes želim s teboj podeliti recept, ki mi ga je nesebično poslala moja ljuba prijateljica Leslie McDonald, ki je prav tako kot jaz integrativni Health Coach in v New Yorku zelo uspešno opravlja svoje delo ter mnogim družinam omogoča zdrave tedenske obroke, saj jih za njih pripravlja kar sama.

Leslie sem prvič ”spoznala” na Instagramu. Njen profil in energija iz fotografij, ki jih tam objavlja sta me takoj pritegnila.
Ko sem si na njeni strani www.balancedlife-leslie.com še prebrala njeno zgodbo in nekaj blogov sem pa vedela, da je to dekle nekdo, ki si ga nekoč želim spoznati.

Obisk NY in konference sta bila za to idealna priložnost!

O sinkroniciteti, vizualizaciji, namerah in ciljih sem ti že pisala.
Močno namreč verjamem, da če svojo namero usmerimo v nek cilj, če ta cilj potem vizualiziramo in natančno opredelimo, lahko VSE, kar si želimo, tudi dosežemo.!

Sama sem zato nekaj mesecev pred obiskom NY vizualizirala svoje srečanje z Leslie, kar v bistvu niti ni bilo tako enostavno saj: 1. nimam njene telefonske številke, da bi jo poklicala in dogovorila srečanje; 2. nisem oseba, ki bi kar nekomu pisala mail in ga prosila, da se z mano kar dobi in 3. na konferenci je bilo preko 1000 ljudi, zato ”poiskati” nekoga med toliko množico niti ni bila enostavna naloga!

Da skrajšam…Leslie se je enostavno POJAVILA in se postavila TOČNO ZA MANO v vrsto, kjer sem čakala na vstop v dvorano in predavanja!! Ko sem se obrnila, sem imela kaj za videti torej 🙂
Neskončno vesela sem bila, da jo spoznam tudi vživo in lahko ti rečem, da je njena energija na ta način še bolj močna, še bolj srčna, še bolj topla in še posebno pristna!
V mojih očeh sva od tistega trenutka prijateljici za celo življenje!!

Ko sem prišla domov sva se seveda slišali in omenila mi je, da pripravlja prigrizke za dogodek, ki ga skupaj s prijateljico organizirata za nekaj ljudi.
Poslala mi je fotografijo njenih Bliss Balls, ki so se mi zdeli tako super, da sem jo prosila za recept, ki mi ga je seveda tudi poslala.

Priprava je precej enostavna, potrebuješ pa samo nekaj sestavin. Odlično torej za tiste trenutke, ko si zaželiš nekaj sladkega, v kuhinji pa ne želiš preživeti ogromno časa.
Kroglice ne vsebujejo sladkorja, kar jih dela zdrave in zato…lahko več njih brez kakršnekoli slabe vesti poješ naenkrat 🙂

POTREBUJEŠ (za 20 kroglic):
– 1 jabolko (olupljeno in razrezano)
– 10 datljev (brez koščice)
– 1/2 skodelice ribanega kokosa (+ nekaj žlic za povaljati kroglice)
– 2 žlici kokosove moke
– 1 žlica cimeta
– 1 žlička vanilije v prahu

PRIPRAVA:
1. Jabolko daj v mešalnik in zmiksaj do kašaste strukture.
2. Dodaj vse ostale sestavine (razen dodatnega ribanega kokosa) in miksaj, dokler se ne oblikuje ”testo”.
3. V rokah oblikuj kroglice (cca. 1 žlica/kroglico) in jih povaljaj v kokosu.

Kakšne kroglice pa pripravljaš ti? Deli s menoj v kometarjih.