Ne vem, kako je pri tebi, ampak sama sem bila vedno oseba, ki je zelo organizirana in ki stvari ne pušča za zadnji trenutek.
Za izpite sem se npr. začela pripravljati že mesece vnaprej – pisala sem izpiske, zapiske, kartice za ponavljanje, zbirala sem literaturo,… skratka…rada sem imela stvari pod kontrolo 😕

Ko sem začela študirati na IIN, sem v času študija med nalogami, ki smo jih vsak teden delali, imela tudi eno, ki se ji reče ”Being Bad”.

Pri tej nalogi moraš dejansko ”trenirati” ne biti ”priden”, kar je nekaj, kar je meni bilo popolnoma tuje. Ja pa menda so nas celo življenje učili, da moramo biti pridni, da?

In čeprav se mi je zdelo, da bom nalogo opravila z lahkoto sem z njo dejansko imela kar precej težav! Nalogo sem zato morala opravljati kar tri krat!! Si predstavljaš?!

Kakorkoli…

Zaradi te naloge sem se naučila opustiti kontrolo! Naučila sem se biti veliko bolj spontana. Stvari me zato ne spravijo več iz tira tako, kot je bilo to včasih. Če npr. nekaj ne gre po planu…ja…pač prilagodim plan 😉

Kljub temu pa ostajajo pri meni v življenju stvari, ki jih še vedno ZELO RADA PLANIRAM.
In ena takih so npr. rojstnodnevne zabave 🙂

Rojstnodnevne zabave so namreč zame odličen izgovor, da svoje domače razvajam z doma pripravljenimi dobrotami, kar pa je MOJA STRAST! V kuhinji namreč zelo rada izražam svojo kreativnost, ki je pa (vsaj zame ) zelo pomemben del življenjskega kroga… 😉

Kuhanje, peka, izbiranje receptov, iskanje ”ravno prave” sladice za ”ravno to” zabavo… To so vse stvari, ki me pravzaprav sproščajo, zato… tu stvari še vedno ne puščam za zadnji trenutek! In tudi ne bom! Mi je pravzaprav všeč tako, kot je sedaj 😉

Zato torej že sedaj ”planiram” mojo rojstnodnevno zabavo, ki bo…. 1.septembra (si lahko predstavljaš, da bom stara že 36 let?! Ja vem…tudi jaz si ne morem ;))

Zadnjič sem tako iskala recept za zdravo čokoladno torto, ki bi jo letos rada pripravila, pa sem našla recept, ki se mi je zdel zadosti enostaven, da ga lahko pripravi čisto vsak, zaradi česar ga želim deliti tudi s teboj.

Ta okusna, veganska Glazura iz Temne Čokolade in Avokada je pripravljena v le nekaj minutah, noben pa ne bo vedel, da vsebuje za nas zelo zdrav sadež – AVOKADO!

PORCIJ: 12 (oz. 2 skodelici)
ČAS ZA PRIPRAVO: 10 min

POTREBUJEŠ:

• 2 zrela avokada/velika zelena, olupljena in brez koščice oz. 2 ½ avokada/mala rjava
• ½ skodelice nesladkanega surovega kakava
• ½ skodelice javorjevega sirupa
• 2 žlici kokosovega olja (stopljenega)
• ½ žličke ekstrakta vanilije
• 1 žlica cimeta v prahu (opcija!)

PRIPRAVA:

1. V multipraktik daj avokado ter miksaj do gladke teksture.
2. Dodaj ostale sestavine ter ponovno mešaj, da nastane gladka krema (mogoče boš morala nekajkrat tudi postrgati po stranicah multipraktika).
3. Uporabi takoj, ali pa do uporabe shrani v hladilniku, kjer lahko počaka tudi nekaj dni.

Recept povzet po Coffee and Quinoa.

Katero tortno glazuro pa ti najraje pripravljaš? Deli z menoj v komentarjih.